Schrijver Boekenweekgeschenk Jan Siebelink naar Roden

RODEN Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019 ‘Jas van belofte’, komt donderdag 18 april naar Het Wapen van Drenthe in Roden voor een lezing over zijn werk.

Bij minimale besteding van 12,50 aan Nederlandse boeken was er tijdens de Boekenweek gratis het Boekenweekgeschenk ‘Jas van Belofte,’ een cadeau van uw boekverkoper. Dit boekje is een ode aan een vriendschap, aan een vader en aan het schrijven en Siebelink vertelt onder andere over het schrijven van dit boek in deze lezing.

Jan Siebelink (1938) is geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde Siebelink in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. In 2005 breekt hij door bij het grote publiek met zijn roman ‘Knielen op een bed violen.’ Er worden 600.000 exemplaren van verkocht. Het boek wordt beloond met de AKO Literatuurprijs en krijgt nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs.

Ode aan de ziel

In 2015 verschijnt de roman Margje, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit ‘Knielen op een bed violen.’ In 2017 brengt hij zijn meest recente roman, ‘De buurjongen,’ uit. Ter gelegenheid van Siebelinks tachtigste verjaardag verscheen in februari 2018 een schitterende ode aan de ziel van zijn schrijverschap, ‘De bloemen van Jan Siebelink.’

De literaire avond begint om 20.00 uur. Kaarten voor deze lezing zijn te verkrijgen via www.noordenveldleest.nl en te koop bij boekhandel DaanNijman en de bibliotheken in Noordenveld. De entreeprijs is 10 euro (inclusief koffie of thee).