Poëzie en Muziek voor Peizer scholieren

PEIZE De maand maart staat voor de groepen 7 en 8 van de beide scholen in Peize in het teken van het project Poëzie en Muziek.

Vrijdag waren de presentaties van dit project in de Kerk van Peize. De stadsdichter van Groningen heeft in de groepen 7 les gegeven over dichtvormen zoals rondeel, haiku, elf en vrij klankgedicht. In groep 8 heeft rapper Jeffrey de Haas les gegeven over rappen. Naar aanleiding van de lessen hebben de leerlingen zelf gedichten/raps gemaakt en daarvan waren vele te horen tijdens de presentaties.

Naast de gedichten/raps hebben de leerlingen een beeldende verwerking gemaakt in de vorm van een strip (groep 7) en graffiti (groep 8) met Sebastiaan Baar. De resultaten hiervan werden ook zo veel mogelijk geëxposeerd in een speciale verduisterde tent in de kerk, compleet met blacklight.

Het project sluit aan bij de taalmethodes die de scholen gebruiken: Staal. Het schoolorkest wordt gevormd door leerlingen van de basisscholen (blokfluiten/violen/cello's en dwarsfluit). Slagwerk wordt verzorgd door Rein Niemeijer (gepensioneerd slagwerker bij het NNO). (Foto’s Germ Geersing.)