Kampeerhal Roden gaat open

RODEN De Vrijbuiter Roden is dood, leve de Kampeerhal Roden. Met die koninklijke woorden kan de start wel worden aangeduid. Alle ruimte voor de toekomst...

Kampeerhal Roden opent zaterdag 30 maart de deuren. Een nieuwe onderneming in het vertrouwde pand, maar een ongetwijfeld meer dan waardige opvolger van Vrijbuiter. Gerard Kremer, oud-eigenaar van Vrijbuiter, blaast met Ate van der Veen de mega-zaak nieuw leven in, met als uitvoerders zoon Richard Kremer en Harmjan Poel.

Het aanbod wordt compleet en divers. Met alles op gebied van vakantie: tenten, voortenten, alles voor tent en caravan, slaapzakken, rugzakken, wandelschoenen, tuinmeubilair en hengelsport. En dat met ruime keus.

Hengels

Kampeerhal Roden heeft de grootste - dan wel een van de grootste - hengelsportafdeling van Noord-Nederland. Met 800 vierkante meter hengelsport voor zowel de hobby- als sportvisser. „Als je iets wilt, moet je het goed doen”, merkt Richard op. „Met wie weet later een vijver, waar de hengels geprobeerd kunnen worden”.

De praktijk wordt zoveel mogelijk benaderd. Met een caravan om artikelen te kunnen testen of toelichten, en een speciaal parcours om wandelschoenen te kunnen testen. Tenten komen er ook in soorten en maten. Verder een immense wand met rugzakken, een afdeling gespecialiseerd op vliegreizen (met zelfs een transportband om de vliegveldsfeer te onderstrepen) en een afdeling met onder meer tuinmeubelen onder de naam Tuinmeubelen Roden. „Dat is van De Vries XL, van José de Vries en Marco Rellum-red.)”.

ANWB

De ANWB-vestiging keert in de oude opzet niet terug. De ANWB opent geen nieuwe winkels meer. Toch wordt - in samenwerking met Bruna Roden - op dezelfde plek waar eerder de ANWB zat, zo veel mogelijk geboden op dit gebied. „We willen waar mogelijk wel service bieden, en eventueel verwijzen naar een site”, legt Richard uit.

Het aanbod in deze nieuwe afdeling omvat alle wegen-, wandel- en fietskaarten van de ANWB, maar ook van Falkplan, Kompass, MarcoPolo, Michelin en Rother. We krijgen alle ANWB-reisgidsen, maar ook van vele anderen. Al met al een breder aanbod dan eerder. En niet onbelangrijk; met de ANWB-pas is er net als voorheen korting op de ANWB-kaarten en -gidsen.

Personeel

„We zijn in november begonnen. In lege hallen, dan denk je wel even, hoe krijg ik het vol. Maar we konden zo wel met een schone lei beginnen.” De Kampeerhal telt straks zo’n 75-80 medewerkers. „Daarvan 35 vaste, de andere in het seizoen. Een deel is nog van De Vrijbuiter. Het personeel is fantastisch, als je ziet hoe hard gewerkt is. Bijvoorbeeld bij het schilderen van de witte hekken. Die zijn nu sfeervol zwart. Zoveel energie, super!”

Beleven is voor Kampeerhal Roden het toverwoord. Dat begint al bij de entree met veel groen, vogelgeluiden en zelfs boslucht. „En een vernieuwd restaurant om even bij te komen na bijvoorbeeld een lange reis. We hebben er alle vertrouwen in”, glunderen de ondernemers. (Foto’s Germ Geersing.)