KTP Nieuw-Roden vernedert concurrent

NIEUW-RODEN KTP Nieuw-Roden is in 2019 nog ongeslagen. Thuis zijn de Drentse vrouwen bijna onverslaanbaar, want alleen landskampioen TPP Rotterdam verliet Sportcentrum Leek met een overwinning.

Maar dat is al meer dan een half jaar geleden. Vrijdagavond maakte ‘KTP’ gehakt van nummer drie Os Lusitanos. Met een overduidelijke 6-0 nederlaag keerden de gasten terug naar Amsterdam. Enkele weken eerder had Lusitanos voor de beker in Leek nog afgerekend met Nieuw-Roden 2 (1-4). In de bekerfinale neemt de formatie uit de hoofdstad het op tegen Drs. Vijfje uit Groningen.

Dankzij aanvoerster Grytsje van den Berg (2) en de herstelde Amber Bandringa (2) leidde Nieuw-Roden halverwege al met 4-0. Vier minuten na de hervatting maakte Mariël Miedema er 5-0 van en Aline van den Berg bepaalde de eindstand op 6-0. Bij Lusitanos zagen voormalig veldinternational Marlous Pieëte, Latoya Mitchell en Sophie Ouwehand geel.

Play-offs

Door de zege plaatste Nieuw-Roden zich definitief voor de play-offs. De eerste plaats in de gewone competitie kan de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen vrijwel niet meer ontgaan. Het wisselvallige Drachtster Boys/HR Piping doet na de 6-2 triomf op Futsal Apeldoorn opeens weer volop mee.

Stand eredivisie: KTP Nieuw-Roden 17-40, TPP Rotterdam 17-34, Os Lusitanos 17-29, Drs. Vijfje 17-28, Drachtster Boys/HR Piping en Futsal Apeldoorn 18-28. Beste vier naar play-offs.