Repetities voor Kinderkolonie in volle gang

VEENHUIZEN De repetities voor De Kinderkolonie in Veenhuizen zijn in volle gang en de crew werkt keihard.

Er zijn nog heel wat repetitiedagen en -avonden te gaan voor het zover is, maar je kunt nu al kaarten reserveren voor de voorstellingen in mei en juni. Wees er snel bij, want het gaat hard met de kaartverkoop. De Kinderkolonie is een theatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Wil Schackmann, over een ambitieus project uit de 19 e eeuw: het opvangen van duizenden weeskinderen uit heel Nederland in het Derde Gesticht van de kolonie Veenhuizen.

De voorstelling brengt de wezen tot leven. Hun angsten, verlangens, verontwaardiging. Het recht van de sterkste. Jongeren en volwassenen spelen De Kinderkolonie bij Coco Maria in Veenhuizen, vlakbij de plek waar het Derde Gesticht ooit stond.

Regie: Jos Spijkers, script: Jos Spijkers, o.b.v. het boek De Kinderkolonie van Wil Schackmann, geluidsdecor: Jason Staal, productie: Stichting ’t Zwerk. De Kinderkolonie wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van provincie Drenthe, gemeente Noordenveld en Prins Bernhard Cultuurfonds. Meer info, reserveren en speeldata: www.kinderkolonie.nl (Foto’s The Factory II.