Kinderboerderij Roden: nieuwe krachten welkom

RODEN De kinderboerderij met een grote speeltuin in Roden is al jaren een ontmoetingsplek. Samen met vrijwilligers en met de beheerder verzorgen de cliënten van Cosis de dieren.

Ook zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein. Op het terrein staat verder een theeschenkerij. Iedereen kan hier terecht voor drankjes, een eenvoudige lunch en andere versnaperingen. Een mooie pleisterplaats tijdens je fiets- of wandeltocht is het ook.

Wie meer wil weten over het werken bij de kinderboerderij, kan tijdens de week van Zorg en Welzijn langskomen (11 t/m 15 maart). En dan vragen stellen over het werken bij Cosis. Wie werken in de zorg overweegt, als betaalde kracht of als vrijwilliger, kan de sfeer komen proeven. Langskomen kan ook op een ander moment, de kinderboerderij is namelijk 365 dagen per jaar open.

Open

In de zomermaanden zijn de openingstijden maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.45 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.45 uur. Tijdens de wintermaanden maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15.45 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 15.45 uur (Norgerweg).

Activiteiten die op de kinderboerderij plaatsvinden: horeca: werken in de keuken, in de bediening en in de schoonmaak, productiegroep, servicedienst: koerieren (fiets/auto), buitenploeg: dierverzorging, groenwerkzaamheden, hout kloven, houtbewerking. Cosis (voorheen NOVO en Promens Care) is één van de zorgaanbieders die hulp biedt bij een verstandelijke en/of psychische beperking in de provincies Groningen en Drenthe.