Roderboekenmarkt pakt flink uit

RODEN Na een succesvolle Roder Boekenmarkt in december kon het netto eindbedrag van de boekenmarkt eindelijk bekend worden gemaakt.

Drie maanden hard werken door bijna honderd vrijwilligers leverde de boekenmarkt dit jaar het geweldige bedrag van 25.000 euro op. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers is deze enorme opbrengst gerealiseerd, een topprestatie. Ook een aantal sponsoren hebben de boekenmarkt dit jaar wederom enorm gesteund.

Allereerst heeft de plaatselijke pers veel aandacht aan de boekenmarkt besteed, dit heeft gezorgd voor een goede opkomst van bezoekers. Via Komen vastgoed en beheer konden we het Aldi pand drie maanden gebruiken. Dijksterhuis autoservice biedt al jaren een opslagruimte voor alle boeken. Via de Noordenveldse uitdaging werd de installatie in het pand gebruiksklaar gemaakt.

Albert Heijn zorgde voor sponsoring bij de catering. De Vries tuinmeubelen leverde een grote partij meubilair zodat er op een comfortabele manier koffie gedronken kon worden. Daan Nijman leende pinapparaten. Henk van Bergen leende meerdere keren een bus. Natuurlijk zijn de inleverpunten zoals oa. bibliotheken en wereldwinkels ook van onschatbare waarde. Het Rode Kruis leverde mensen voor de verkoopdagen. En zo waren er nog een paar kleine sponsoren die een bijdrage leverden.

De evaluatieavond van de boekenmarkt was een gezellig samenzijn waarbij er eerst lekker met elkaar gegeten werd en er daarna een korte evaluatie plaatsvond. Ook vertelden de beide goede doelen die de boekenmarkt al jaren ondersteund, de Ghana werkgroep en de werkgroep Tsjernobyl over hun werkzaamheden van het afgelopen jaar.

Onder het toeziend oog van de vrijwilligers werden er twee cheques ter waarde van 12.000 euro uitgereikt aan beide goede doelen. Voorzitter van de werkgroep Tsjernobyl Jack Hesseling en penningmeester Dolf Velting van de Ghana werkgroep namen de cheques uit handen van Hans de Rooij dankbaar in ontvangst. De boekenmarkt gaat er weer mooie dingen mee doen…