Burgemeester Smid opent Peter van der Velde tentoonstelling

RODEN

Burgemeester Klaas Smid opent vrijdag 9 november de tentoonstelling ‘Peter van der Velde in woord en beeld’ in Kunstencentrum K38 in Roden.

Kunstenaars en dichters laten tijdens de tentoonstelling hun werk zien dat geïnspireerd is op de gedichten van Peter van der Velde. De tentoonstelling is, samen met een serie lezingen 25 november in Kunstencentrum K38, één van de hoogtepunten van het Peter van der Velde jaar.

De schrijver Peter van der Velde staat bekend om zijn gedichten, korte verhalen, liedjes en cabaretteksten in de Drentse taal. Nog steeds is hij een bron van inspiratie voor kunstenaars, dichters en schrijvers. Mede dankzij zijn werkzaamheden in de spellingscommissie wordt het Noord-Drents als een volwaardige taal gezien, waarin men prachtig kan schrijven. Door zijn inspanningen voor de streekcultuur en de gemeenschap is hij in 1986 benoemd tot ere-burger van de gemeente Noordenveld. Redenen genoeg dat het jaar 2018, zijn 100ste geboortejaar, is uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar.