Dames KTP Nieuw Roden trappen af

NIEUW RODEN/LEEK

De zaalvoetbalsters van KTP Nieuw Roden maken zich op voor de strijd om de Supercup. Nieuw Roden pakte vorig seizoen de eerste hoofdprijs in de clubhistorie. In Almere werd de bekerfinale tegen Pernis na verlenging gewonnen: 3-2. Ook op het veld was er succes, want Nieuw Roden promoveerde voor de derde maal op rij. De Drentse vrouwen komen nu uit in de 1e klasse van het District Noord van de KNVB.

Inmiddels is Renée Huizinga vertrokken. De 21-jarige international, een jaar terug begeerd door een Italiaanse club, is thans actief in Spanje. Vorige week deed ze mee bij het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam dat zich in Noord-Ierland niet voor de EK-eindronde in 2019 wist te plaatsen. Bondscoach Marius Privee had (behalve Huizinga) niemand van Nieuw Roden opgeroepen.