Een rondje over levendig Liefair

LIEVEREN

„Niet te hebberig hè?” Er volgt een lachsalvo als twee bekende dames elkaar ontmoeten bij een sieradenkraam. De ene past een ketting, de ander observeert. Een peloton wielrenners moet noodgedwongen afstappen. Het is nog geen 12 uur maar de markt in Lieveren is al aardig op gang. Een mevrouw die een bevriend echtpaar tegenkomt is helemaal enthousiast.„Leuk hoor zo’n markt vol Brocante! Ik loop er veel af. Ik kocht voor 10 euro een treinkaartje op Markplaats, daar kan ik de auto toch niet voor starten?” „Deze kun je in vele varianten dragen,” zegt een verkoopster tussen haar sjaals. Er hangt een landelijke boerenlucht bij de vele kramen tussen de stropakken. Het zijn er zo’n 120. „Ik had eigenlijk niet zo’n zin vandaag, het is zo druk de afgelopen weken”, zegt een dame die beelden te koop heeft. ,,Maar ja, ik had al gereserveerd.”

Lees verder op pagina 9.