Drentse Scheurkalender in de maak...

Roden

RODEN Dat Drenthe veel meer is dan alleen hunebedden laten Drenten zien in de Drentse Scheurkalender 2019.

Voor de eerste keer geven vele Drenten gehoor aan de oproep om te laten zien wat hen in Drenthe beweegt. Waar wordt je blij van in Drenthe? Wat raakt je? Waar gaat jouw bloed sneller van stromen? Die vraag heeft inmiddels meer dan 370 inzendingen opgeleverd. En de inzendingen komen nog steeds binnen. Ondanks of misschien wel dankzij de warmte.

Met het initiatief van de Drentse Scheurkalender willen een aantal maatschappelijke organisaties de vele bijzondere en vaak ook minder bekende kanten van Drenthe in beeld brengen. Gezien door de ogen van de Drenten. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te gaan om van iets moois te kunnen genieten. Iedereen die zich geroepen voelt kan meedoen en inzenden.

Inzenden

Of de inzending ook in de scheurkalender van 2019 wordt opgenomen is aan de jury. De jury is al een keer bijeengekomen. Honderden inzendingen beoordelen valt niet mee. Per slot kunnen er maar 320 inzendingen geselecteerd worden.

Noorderlicht, huis van de fotografie in Groningen, helpt als een van de juryleden mee met het beoordelen van de inzendingen. Zij letten met name op de inhoudelijke, artistieke en technische kwaliteit van de ingezonden foto’s. Sommige foto’s springen eruit en verdienen daarmee het Noorderlicht predicaat. Tijdens de presentatie van de eerste Drentse Scheurkalender 2019, die half oktober gepland staat, wordt bekend gemaakt welke inzendingen het predicaat hebben gekregen.

Meedoen?

Ook meedoen? Inzenden kan nog steeds en wordt zeer gewaardeerd. Hoe meer mensen er inzenden hoe groter de kans dat we Drenthe van verschillende kanten te zien krijgen. Een tekening, gedicht of kort verhaaltje inzenden kan ook.

Alle inzenders ontvangen tijdens de presentatie een gratis scheurkalender. Inzenden kan tot 15 augustus 2018. www.drentsescheurkalender.nl


Auteur

germ.geersing