Straatpraat: vakantie?

RODEN

Vakantie. Eindelijk is ook het Noorden aan de beurt. Straatpraat is benieuwd of u op vakantie gaat. Of misschien juist niet? En zo ja, waar gaat de reis naar toe?

Giena Arkies en dochter Melanie uit Paterswolde hebben de vakantie nog in het verschiet. „We gaan dit jaar niet zo ver weg. Namelijk Zuid-Limburg. Ach, het is hier mooi en het weer prima. We gaan ook wel eens naar het buitenland, maar niet elk jaar”, vertelt Giena.

„Wat we wel doen is dagjes weg. En we hopen volgend jaar drie weken naar Aruba te gaan. Eerder gingen we wel naar Turkije, erg leuk, of Griekenland. Zon en warmte. In het verleden trouwens ook wel wintersport”, lacht ze. Kamperen is niet in beeld. „Dat is niet mijn ding, nee, we gaan in een appartement”. Melanie heeft er zin in: ‘Lekker zwemmen en strand!”.

Esther Huizenga en zoon Rick gaan dit jaar niet op vakantie. „Nee, we krijgen aan het eind van de vakantie de sleutel van ons nieuwe huis. Dus we hebben andere dingen te doen. Nou ja, misschien een midweekje in Nederland”, klinkt het verwachtingsvol.

Zo’n kort uitje hoeft van de Roonse niet ver. „Nee, Appelscha, of Schiermonnikoog. Waar wat activiteit is, leuke dingen doen...” „Een dinopark, dat was ook heel leuk”, vult Rick aan. „Ach, we gaan ook nooit lang op vakantie. Eerder wel naar België, Frankrijk of Italië. Niet kamperen, maar wel naar een camping. In een caravan of ingerichte tent. Dat vinden de kinderen heel gezellig!”

Bep Welvering uit Norg gaat dit jaar niet op vakantie. „Mijn man Pieter is ziek, dat lukt niet. Maar we gaan eigenlijk nooit op vakantie, er zijn vaak andere dingen die moeten. We gaan wel eens naar familie, in het huis van mijn broer bijvoorbeeld”, laat de Norgse weten.

Op de vraag waar ze eventueel naar toe zou willen, blijft het antwoord uit. „Nou ja, ik zou het niet weten. Zoals het nu gaat, gaat het prima. Ik heb genoeg aan een tafel, stoel en een glaasje. Vroeger gingen we wel, maar ook nooit ver. Ik zou nog wel eens willen vliegen, gewoon voelen hoe dat is.” (Foto’s Germ Geersing.)