Orgelconcert met Sietze de Vries in Veenhuizen

VEENHUIZEN

Sietze de Vries uit Niezijl geeft maandag 23 juli om 20:00 uur een orgelconcert in de Koepelkerk te Veenhuizen.

De Vries speelt het Italiaans Concert van Bach, Suite des Dances van Praetorius, Toccata van Jan Pieterszoon Sweelinck en eigen improvisaties. Het concert is de eerste van de serie Orgelconcerten in de kerken van Anloo, Roden en Veenhuizen. Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy.

Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheidsverklaring I. In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie.

Improvisatie

Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was. Naast een uitgebreide internationale concertpraktijk heeft Sietze de Vries ook een lespraktijk, die er in het bijzonder op gericht is om zijn ideeën over het improvisatieambacht uit te dragen. Hij doet dat ook door middel van master classes en lezingen in veel Europese landen, de Verenigde Staten, Canada,Rusland en Australië. Vanaf 2015 is hij tevens docent aan het Prins Claus Conservatorium teGroningen. Sietze de Vriesis vaste begeleider van de bekende Roden Girl Choristers.

Zijn spel is op diverse Cd’s en Dvd’s vastgelegd, met name door het label JSB-records.Toegangskaarten kosten 8 euro incl. kopje koffie (geen pinapparaat). In voorverkoop à 7,50 euro bij Boekhandel Daan Nijman te Roden, Wereldwinkels te Leek en Norg (in de Brinkhof van 14-17 uur). Zie ook www.cultureleraadnorg.nl