Fiona Huisman schrijft kinderboek

ALTENA

Fiona Huisman uit Altena heeft onlangs haar kinderboek ‘Megamorfoosje, de kleine grootse heks’ gepresenteerd.

De bijeenkomst was in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat Groningen (kinderplein). “Ik wilde een hoofdpersoon creëren waar je om moet lachen omdat je je eigen menselijke zwakheden herkent. Als kind, maar ook als volwassene. Iemand die jaloers, ijdel en onredelijk kan zijn. Hier hebben we als mensen allemaal last van en deze gevoelens mogen we gewoon hebben. Hoe we ermee omgaan is een ander verhaal. Zo ontstond Megamorfoosje”, vertelt de schrijfster

Megamorfoosje is een piepklein heksje. Ze woont in een bos, net als haar beste vriend Pieter. Ze is heel tevreden met haar leven, totdat Pieter vertelt dat er een wereldberoemde heks in het land is aangekomen. Deze heks is mooi, groot en tovert Grootse Dingen. Vanaf dat moment wil Foosje ook wereldberoemd zijn en Grootse Dingen toveren. Maar is dat nu wel zo’n goed idee?

In vier spannende en grappige verhalen gaat de (voor)lezer op reis met Foosje en Pieter. Zo bezoeken z\e een Bosbuurtbakwedstrijd, sluipen voorzichtig door het gevaarlijke Trollenbos en maken kennis met de grootste pestkop van het bos.