Nieuwe impuls voor Norgermarkt

Norg

De Norgermarkten gingen de laatste jaren gebukt onder minder aanvoer van dieren, minder kramen en minder publiek. Met amper nog aanvoer van paarden en pony’s.

De julimarkt is de laatste dinsdag van deze maand. Dinsdag 31 juli staat het centrum van Norg weer in het teken van de traditioneel bekende paarden- en ponymarkt, de Norgermarkt. Onder het motto ‘samen de schouders er onder’ is een aantal partijen bijeengekomen om deze editie van de Norgermarkt weer te laten bloeien.

Waar in de regio veel paardenmarkten worden afgeschaft heeft de organiserende Boermarke in Norg het plan opgevat om de Norgermarkt nieuw leven in te blazen. Zo is er door een aantal paardenhandelaren toegezegd dat er tussen 7.00 en 13.00 uur op de markt een aanvoer is van tenminste 100 paarden en pony’s .

De organisatie van de warenmarkt gaat er voor zorgen dat er een groter en gevarieerder aanbod is van kramen. Ook zijn er die dag speciale activiteiten voor kinderen. Zo zijn er verschillende springkussens en kunnen kinderen een ritje op een pony maken. De plaatselijke horeca zal zorgen voor meer vertier en muziek op de markt. Zo is er vanaf 10.00 uur live muziek van de ‘Diamonds’ en vanaf 15.30 uur een optreden van Marco Schuitmaker.


Auteur

germ.geersing