Cultuurmiddag in Norger partnergemeente Sögel

Norg

Het jaar 2018 is door de provincie Drenthe en de aanliggende Duitse regio’s uitgeroepen tot “Het jaar van het Culturele Erfgoed”.

Dit betekent dat er dit jaar extra aandacht geschonken wordt aan culturele zaken die ons bind en die onderling verschillend zijn. Het “Forum” Sögel heeft dit thema samen met de stichting Norg – Sögel opgepakt en heeft op zondag 3 juni een middag georganiseerd waarbij de overeenkomsten en verschillen tussen Norg en Sögel worden belicht.

Er wordt deze middag aandacht geschonken aan de verschillen op het gebied van de taal, plat proaten, gereedschappen, eten/drinken en nog veel meer.

Tandem

In 1988 heeft er een sportieve ontmoeting plaatsgevonden tussen Norg en Sögel in het kader van de televisie-uitzending “Tandem”. Dit was vergelijkbaar met het toen zeer populaire programma “Spel zonder Grenzen”. Deze sportieve ontmoeting in 1988 werd door het team van Norg gewonnen.

Het toenmalige team van partnergemeente Sögel heeft aangekondigd deze middag revanche te willen nemen op het verlies in 1988. Leden van beide sportieve teams uit 1988, aangevuld met een aantal jongeren, strijden deze middag tegen elkaar tijdens een drietal spelmomenten.

Door de blokgooiers uit Peest worden demonstraties blokgooien gegeven en bestaat er de mogelijkheid om zelf mee te doen. In het midden van het feestterrein staat een  paviljoen opgesteld waar onder ook diverse activiteiten kunnen worden ondernomen. 

Minstreels

Naast al deze activiteiten wordt de middag opgeluisterd door muzikale bijdragen van o.a. het mandolineorkest “de Minstreels” en draaiorgelmuziek door de fam. Schaafsma. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens  gedacht en zijn er diverse proeverijen van streekgerechten uit beide regio’s, verder is er volop eten en drinken verkrijgbaar.

De organisatie gaat er vanuit dat het van 15.00 uur tot 18.00 uur erg gezellig gaat worden in en rondom de werkstätte van Forum Sögel aan de Sigiltrastrasse te Sögel. Alle inwoners van Norg en de gemeente Noordenveld worden dan ook van harte uitgenodigd om naar Sögel te komen en deel te nemen aan de activiteiten.


Auteur

Germ Geersing Redacteur