Altena gloeit na van heerlijk lentefeest

ALTENA

Onder schitterende weersomstandigheden vond afgelopen weekend de kermis en lentefair in Altena plaats.

De openingingsceremonie van de kermis was vrijdag met het laten knappen van ballonnen door de basisschooljeugd, daarna kon de jeugd zich vermaken in de attracties van de voor Altena nieuwe kermisexploiant Martin Roffel uit Rottevalle.

Met een kinderdraaimolen , een schiettent met touwtje-trek , een boksbal en uiteraard de zweefmolen was er voor iedere leeftijd wat wils. De zweefmolen zou zomaar de oudste van Nederland kunnen zijn, hij komt uit 1914. Verder kon er nog naar lust gegokt worden met de grijperjeskraam en de inwendige mens kon zich te goed doen aan oliebollen, patat en ijs.

's Avonds was de puzzeltocht voor auto's ook weer een groot succes, er deden 19 combinaties mee. In de uitslag waren grote verschillen qua te vergaren punten, de top 3 zaten boven de 700, de onderste 3 500 minder. De uitslag: 1. Autocombinatie Petra/Petra/Silvia en Judith, 2. Familie Westerhof, 3. Familie Meinema.

Zaterdag aan het beging van de avond was er een heuse sjoelwedstrijd met een mega sjoelbak van 10 meter lang ( van Volksvermaken Eelde). Ook hier weer grote verschillen, bij de jeugd scores van boven de 1600, bij de volwassenen veelal onder de 400. Hieraan deden een kleine 30 deelnemers mee, mede door het toch wel mooie weer kwam alles wat later op gang dan normaal gesproken, maar dat mocht de pret niet drukken.

Uitslag sjoelen:

Jeugd: 1. Rick, 2. Stan, 3. Jayla.

Volwassenen: 1. Henk, 2. Brandon, 3. Douwe.

Dan de avond, met muziek van Ideaal XXL met Melissa Smilda: feest, tot in de kleine uurtjes was het druk en gezellig. Door het warme weer was het een semi-buiten optreden, maar dit pakte bijzonder goed uit . De aanloop kwam ook wat later dan normaal op gang, maar vanaf 22.00 uur liep het erg goed, toen begon ook de toeloop van grote groepen publiek .

De zondag was er voor de tractoren en de lenteafair. ca. 75 tractoren waren present, en dat hebben ze in Lieveren, Altena en Peize geweten! De rondrit trok met het gezellige dieselgeluid veel publiek op de been, en wie nog niet wakker was, werd het toen wel. 's Middags was er nog een behendigheidswedstrijd, deze is gewonnen door Greet Meinema op de Eiger, gevolgd door Jenne Mulder, en 3. Melanie Thijs.

De standhouders van de lentefair waren redelijk tevreden, het weer speelt altijd mee qua publiek, eigenlijk was het iets te warm. Ondanks de concurrentie van Roden, Tynaarlo en Vries liep het de hele dag wel door. De vrijwilligers van het dorpshuis keken ook terug op een succesvol weekend, de koelkast en tapvaatjes waren bijna leeg... (Foto's Jitse  Raap en Germ Geersing.)