Brand verwoest boerderij in Leutingewolde; geen risico voor Roden

Leutingewolde

Bij een felle brand is maandagmiddag een boerderij aan het Westeinde te Leutingewolde volledig verwoest.

De brand ontstond rond vier uur. Oorzaak zou zijn kluswerkzaamheden aan een auto nabij de schuur. In de schuur/stal stonden dieren, maar die zijn door omwonenden en omstanders in veiligheid gebracht. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Diverse korpsen bestreden het vuur of verleenden assistentie, naast Roden waren dat korpsen van Leek, Norg en Eelde. Ook schoot een omwonende te hulp met een kraan. De boerderij en een aangrenzende schuur gingen in vlammen op, een derde schuur kon worden behouden.

Vanwege rook en mogelijk schadelijke stoffen (asbest) is inwoners gevraagd ramen en deuren te sluiten. Er is zelfs een NL Alert afgegeven, omdat de rook richting Roden ging. Deze alarmmelding is na korte tijd weer ingetrokken. 


Auteur

Germ Geersing Redacteur