Norg geniet van concert superkoor in De Brinkhof

NORG

De Brinkhof stond zondag in het teken van een muzikale primeur, namelijk dat van een enorm koor van dirigent Corien Kronemeijer. Zij dirigeerde De Brinkzangers uit Norg, maar ook Vox Amasus uit Delfzijl en de Vrije Vogels uit Assen.

In totaal zo’n 80 zangers gaven in de binnenbrink een bijzonder optreden. Het initiatief van een optreden van de Brinkzangers samen met twee andere koren kwam van dirigent Corien Kronemeijer zelf. Het debuut van het gezamenlijke optreden werd een succes. De koren werden deels begeleid door pianist Aleg Tryfanenkau, deels door Corien Kronemeijer zelf. Het was voor iedereen spannend, maar het effect was overweldigend. Swingende nummers zoals Rhythm of Life knalden de ruimte in, en gevoelige liedjes zoals May it be klonken indringend. Interessant was bovendien dat de drie koren elk een totaal verschillend karakter hebben. Dat maakte het concert afwisselend en boeiend, Hmet als een van de 'uitsmijters' een speciale uitvoering van Viva La Vida van de band Coldplay. Voor herhaling vatbaar, zowel voor de koorleden als wat de toeschouwers betreft. Op de foto's van Germ Geersing een impressie.

Auteur

ggeersing