Voorjaarsconcert Groninger Mozart Ensemble in Roden

RODEN

Zaterdag 21 april geven koor en orkest van het Groninger Mozart Ensemble een gevarieerd voorjaarsconcert in Op de Helte in Roden.

Op het programma staan:
  • -Symfonie no 6 (pastorale) van Ludwig van Beethoven -Vier liederen voor a-capella koor van Arthur Sullivan -Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré -Flos Campi van Ralph Vaughan Williams, met Kees Dekker als solist op de altviool -Ave verum corpus van Wolfgang Amadeus Mozart
Bijzonder is met name het stuk Flos Campi, geschreven in 1920. Niet alleen is de muziek apart, ook de combinatie van instrumenten en het woordloze koor is bijzonder. Flos Campi betekent letterlijk vertaald “ bloem in het veld" (met een pastoraal karakter, net als de zesde symfonie van Beethoven). Het is tevens een persoonlijke interpretatie van het bijbels Hooglied dat de liefde beschrijft/verheerlijkt, naar believen aards of religieus opgevat. Flos Campi is een stuk voor koor en orkest met een solo voor de altviool. Het koor zingt ‘klanken’. Het Groninger Mozart Ensemble (GME) is in 1975 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vierstemming koor en symfonieorkest, met samen ongeveer 100 leden. Het GME treedt regelmatig op in en om Groningen en heeft ook buitenlandse concerten op haar naam staan. Kaartverkoop zaterdag 20 april, 20.15 uur Op de Helte, Helterbult 20 Roden of via www.groningermozartensemble.nl,

Auteur

ggeersing