Rossini’s Petite Messe Solennelle in Norger kerk

NORG

Opera-ensemble Frizzare brengt 21 april Rossini in de Margarethakerk met begeleiding van een piano en harmonium.

Tien  projectzangers versterken Frizzare op een geweldige manier. Een groot aantal van hen heeft Petite Messe Solennelle al eens gezongen. Een van de vier solisten is inspirator en dirigente Esther van Dijk die de altsolo’s voor haar rekening neemt. Rossini componeerde de Petite Messe na zijn pensionering in opdracht. Het was bedoeld als cadeautje van een graaf voor zijn echtgenote. En het vieren van de liefde hoor je dan ook in de muziek terug. Het is een pittig stuk en het zorgde in 1863 voor een totale verrassing, omdat Rossini de mis heel anders benaderde dan de mensen in die tijd gewend waren.

Fijn gevoel

Jan Willem, tenor van Frizzare uit Roden: "Ik merk gaandeweg dat dit koor, mede door het onverwoestbaar enthousiasme van dirigente en operazangeres Esther en onze geweldige projectzangers promoveert in kennis en kunde. Als zanger groei je mee, een fijn gevoel. We hadden toen we met Rossini begonnen te weinig mannen. En de fuga’s waren ingewikkeld. Alle stemsoorten kris kras door elkaar." "Met de komst van nieuwe mannen en de projectzangers bij alle stemsoorten kreeg het koor vleugels. De Messe krijgt contouren en klinkt steeds meer zoals het bedoeld is. Een ervaring die je bijblijft. eleef de Petite Messe Solennelle mee met ons, zou ik zeggen." De uitvoering begint om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur. Reserveren kan bij j.w.knoop@ hotmail.com (15 Euro en 7,50 voor kinderen). De organisatie geeft drie kaarten gratis aan drie mensen die op een mooie manier in de mail beschrijven waarom ze een partner, vriend of vriendin dit avondje Rossini cadeau willen doen.

Auteur

ggeersing