Genieten van jarig orgel in RK-kerk in Roden

RODEN

Anco Ezinga organist uit Haren speelde vrijdagavond hetzelfde concert als 40 jaar geleden bij de ingebruikneming van het Adema orgel dat door de RK-parochie in Roden was gekocht van het Mariapension in Groningen.

Veel enthousiaste orgelliefhebbers, onder wie tientallen organisten, genoten van het boeiende programma. Zaterdagmiddag was de kerk open voor organisten die het orgel zelf wel een keer wilden bespelen. Er is van 1 tot 5 door verschillende organisten gespeeld. Beide activiteiten trokken samen meer dan 100 orgelliefhebbers. Voor ons een geslaagd weekend. Op de foto's Anco Ezinga aan het orgel en bij het gastenboek voor organisten, orgelbespeling door Frits Kaan en een optreden van Wiebrand Boonstra op orgel en Linda van der Holst, zang (foto's Herman Oosterman).

Auteur

ggeersing