Dubbel & Dwars Veenhuizen: 'Toen ik nog Messias was'

VEENHUIZEN

In Veenhuizen is zaterdag 14 april weer een bijzonder Dubbel & Dwars evenement in Veenhuizen.

Ditmaal staat op het programma: de indringende theatervoorstelling 'Toen ik nog Messias was' was, een poëtische voordracht van dichter Adrie Krijgsman en een swingend optreden van rockduo Spectrum. 'Toen ik nog Messias was' was vertelt het verhaal van een jonge vrouw met schizofrenie. In haar psychoses, thuis of tijdens opname, houdt ze een dagboek bij. Het vormt een directe neerslag van de strubbelingen in haar hoofd en van haar kijk op de wereld. ​“De letters vliegen door de kamer en verworden tot ongenuanceerd gebrabbel. Woordsalade. Ik pluk ze uit de lucht en eet ze op. En zo schrijf ik een boek in mijn buik.”​ Dagboekfragmenten vormen, samen met blogs en het lied Tweewerf de voorstelling 'Toen ik nog Messias was'. Spel: Kris Vesseur, Barbara de Jong en Marjolein Inklaar. Tekst en muziek: Kris Vesseur. Regie Marian Vesseur.

Rockduo Spectrum

Het akoestische rockduo Spectrum is jong én zeer getalenteerd. Zangeres Mei-Lin Germs en gitarist Martijn Schuur brengen met veel power prachtige covernummers van Metallica en Pearl Jam tot John Mayer – en meer! Een regelrecht plezier om naar te luisteren (en lekker mee te zingen...). Adrie Krijgsman, de huisdichter, houdt een poëtische voordracht op zijn eigen onnavolgbare manier doorspekt met veel droge humor. De formule van Dubbel & Dwars is simpel: elke tweede zaterdag van de maand een mooie theatervoorstelling en een klinkend muziekoptreden bij Het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Plus een poëtisch intermezzo. Wees erbij zaterdag 14 april in Het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Entree: 12,50 euro entree incl. een kop koffie of thee, aanvang: 20.30 uur. Reserveren: rob@tuijt.nl, meer info: http://splinterendewinter.nl

Auteur

ggeersing