Mensinge in paastooi valt in de smaak

RODEN

Museum Havezate Mensinge is het nieuwe seizoen goed begonnen. Tijdens de paasdagen was de havezate in voorjaarssfeer dankzij vrijwilligers van vereniging Groei en Bloei-afdeling Noordenveld.

De stichting Versierde Eieren exposeert er verder een collectie van versierde 200 eieren. Diggel-Goud zorgt voor mooie gedekte tafels met oude serviezen uit vervlogen tijden. De leden van Groei & Bloei zorgen al jaren voor het decoreren van Museum Havezate Mensinge. Met hun bijzondere en fantasierijke decoraties brengen zij het museum ook deze keer weer in een gezellige paassfeer. De collectie versierde eieren is ontstaan uit de Arnhemse Paaseiermarkt, de collectie omvat ruim 800 eieren van kunstenaars uit Nederland en het buitenland. De eieren zijn stuk voor stuk ware kunstwerkjes in een breed scala van materialen en technieken. Verzamelaar en liefhebber van oude en antieke serviezen Diggel-Goud uit Paterswolde heeft de tafels van het museum gedekt met oude sfeervolle serviezen uit lang vervlogen tijden. De tentoonstelling Proef de Lente! is nog te bezichtigen tot zondag 13 mei. De openingstijden van Museum Havezate Mensinge: woensdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur. Meer info: www.mensinge.nl (Foto's Germ Geersing.)

Auteur

ggeersing