Boeiend glas bij opening expositie in K38

RODEN

De expositie 'Glas' in Kunstencentrum K38 is vrijdag onder grote belangstelling geopend.

Deze boeiende tentoonstelling, nog te zien t/m 22 april, ging van start met bijzondere glasmuziek. Er exposeren elf kunstenaars, onder wie drie Verkuno-leden. Het gaat om Edith Benedictus, Frank Biemans, Gert Bullée, Thea Hoek, Arrie Huijgen, Rianne Kooijman, Lia Koster, Lydia Schröder, Annemarie van Uden, Peter de Vis en Ton de Vreede. Zondag 15 april om 14.00 uur worden in K38 twee lezingen gehouden over glas. Kunstenares Lia Koster, die op de Glas tentoonstelling in K38 prachtige glaskunst toont, vertelt aan de hand van haar beelden over de werkmethode in de opbouw van haar werk. Na een koffie/thee pauze geeft Emeritus professor H.F. Kauffman een lezing, getiteld 'Hoe het kleurloze glas leidde naar een transformatie van de wetenschappen en de cultuur van West Europa'. Entree lezingen 7 euro incl entree tentoonstelling en koffie (Kunstencentrum K38 pashouders gratis). K38 , Kanaalstraat 38, is open woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree 2 euro, tot 16 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl (Foto's Monique Stienstra.)

Auteur

ggeersing