Superkoor zingt in De Brinkhof

NORG

De Brinkhof heeft zondag 15 april de primeur van het superkoor van dirigent Corien Kronemeijer. Zij dirigeert De Brinkzangers uit Norg, maar ook Vox Amasus uit Delfzijl en de Vrije Vogels uit Assen.

Alles bij elkaar zijn dat zo’n 80 zangers die vanaf 11.00 uur de binnenbrink met muziek vullen. Het idee om het jaarlijkse voorjaarsconcert samen te geven met twee andere koren kwam van dirigent Corien Kronemeijer zelf. “Zij gaf aan dat Vox Amasus en de Vrije Vogels een kleine overlap hebben in het repertoire,” vertelt Marjolein Rooseboom van GZN De Brinkzangers. “Dus werden wij heel nieuwsgierig: hoe mooi zou het klinken als we die liedjes met een megakoor van 80 zangers zouden zingen?” Zondag 15 april is het dus zo ver. Dan geven de drie koren een koffieconcert in de Binnenbrink. De koren worden daarbij begeleid door pianist Aleg Tryfanenkau. Behalve in het superkoor krijgt elk koor ook de gelegenheid om te laten horen wat zij te bieden heeft. “Dat is belangrijk omdat elk koor haar unieke eigen karakter heeft,” vindt Marjolein. “Zo is Vox Amasus een ambitieus dameskoor, terwijl de Vrije Vogels een ongedwongen sfeer belangrijk vindt. GZN De Brinkzangers zit daar tussenin.” Het koffieconcert begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Toegang kost 7,50 euro inclusief koffie of thee.

Auteur

ggeersing