Voorjaarsexcursie Het Drentse Landschap in de Kleibosch

FOXWOLDE

Het Drentse Landschap houdt zondag 8 april een wandelexcursie door het natuurgebied De Kleibosch. De excursie start om 14.00 uur bij de historische boerderij Tichelwerk aan het Moleneind 4 te Foxwolde.

De deelnemers hebben met deskundige gidsen wandeling door De Kleibosch. Onderweg wordt stilgestaan bij het voorjaar en wordt er gekeken naar de veranderingen die dit gebied in de loop der jaren heeft ondergaan. Boerderij Tichelwerk was ooit de woonstee van een steenbakker, maar inmiddels al weer vele jaren in gebruik als biologisch melkveebedrijf waar de Groninger blaarkoppen in de weide lopen. Na afloop van de excursie is er de mogelijkheid om hier na te praten met een bakje koffie/thee. Vanwege de terreingesteldheid is het dragen van goed waterdicht schoeisel aan te bevelen. Honden mogen niet mee, ook niet indien ze zijn aangelijnd.

Auteur

ggeersing