Hermitage Kwartet in Kerk van Peize

PEIZE

Het Hermitage Kwartet, een prachtig strijkkwartet, een aantal jaren geleden ontstaan tijdens het Peter de Grote festival, komt nog een keer naar het Noorden.

Voor velen een feest der herkenning, voor anderen de kans dit kwartet eindelijk te horen spelen. Het kwartet bestaat uit Jacobien Rozemond & Floor le Coultre - viool; Francien Schatborn - altviool, William McLeish - cello. Het optreden is in Kerk van Peize op vrijdag 6 en zaterdag 7 april, aanvang 20.15 uur. Om 19.15 uur is er een inleiding op het programma met live gespeelde fragmenten waardoor de muziek nog meer "binnenkomt". Inleider is Tim Brackman, prijswinnaar van het Oskar Back vioolconcours 2018 en lid van het Animato Kwartet dat onlangs het Anton Kersjes stipendium kreeg. Vrijdag 6 april staan strijkkwartetten van Beethoven, Weinberg en Debussy op het programma en zaterdag 7 april strijkkwartetten van Stravinsky en Ravel en het pianokwintet van Sjostakovitsj, samen met Nata Tsvereli. Dit alles inclusief koffie/thee in pauze en een drankje achteraf met de musici. Entree 17,50 eur. De zaterdag (overdag) worden er kamermuzieklessen gegeven voor ensembles (van duo tot octet) door leden van het kwartet. Informatie en opgave:  www.hermitagekwartet.nl of www.stichtingmariahoeve.nl of telefoon 0505717693 (e-mail: mariahoeveconcerten@gmail.com).

Auteur

ggeersing