Podium Twee in Norg: deadline nadert

NORG

In Norg wordt vanaf dit jaar een podium gecreëerd voor jonge nieuwe theatermakers. Jaarlijks zal in het tweede weekend van augustus een festival plaatsvinden waar een diversiteit aan nieuwe theater uitvoeringen kan worden bezocht.

Daarbij is er steeds een koppeling van twee theateruitvoeringen van elk ruim een half uur en een gezamenlijk diner. Tijdens het diner kan het publiek in gesprek gaan met de makers en de spelers. Alle deze activiteiten ( twee keer theater plus diner) vinden plaats op verschillende locaties, bezoekers worden onder begeleiding van gidsen tijdens een fietstocht hierheen gebracht. De organiserende Stichting Amonet (bekend van de Worteldagen) wil een festival dat kweekvijver en springplank is voor veelbelovend talent. Tijdens dit festival krijgen jonge, nieuwe makers de kans om zich te profileren. Ze hun eigen plannen en ideeën waarmaken op een eigen podium. Zowel oud-studenten van Festival Worteldagen als alumni van diverse kunstopleidingen kunnen deelnemen aan dit festival. Het publiek kan zo kennismaken met locatietheater in al haar facetten.

Worteldagen

De afgelopen twaalf jaar heeft stichting Amonet zich bewezen met het toenemende succes van Festival Worteldagen, een kleinschalig beeldend locatietheater festival in Norg, gemeente Noordenveld. Worteldagen wordt gemaakt door studenten in opleiding. Podium Twee richt zich op de theatermakers die hun opleiding hebben voltooid. Het dorp Norg kan blijvend uitgroeien tot een 'theaterdorp' met festival Worteldagen en Podium Twee en in culturele zin een prominente plaats innemen voor de gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe. Jaarlijks kunnen theatermakers tussen half januari en 31 maart een plan indienen (zie voorwaarden) voor een te ontwikkelen productie. Een vakcommissie selecteert een aantal plannen die worden gerealiseerd, met in 2018 minimaal vier theatervoorstellingen. Meer informatie of aanmelden: podiumtwee@gmail.com . Meer info op http://www.amonet.nl

Auteur

ggeersing