'Levenseinde' besproken in Alzheimercafé

RODEN

Het Alzheimercafé - trefpunt voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie - heeft donderdag 5 april als onderwerp 'Rondom het levenseinde' met gastspreker prof. dr. Doeke Post.

De betere levensomstandigheden en de toenemende medische mogelijkheden zorgen er voor dat we steeds ouder worden. Maar dat ouder worden gaat wel gepaard met veel meer chronische ziekten en vaak ook een langere, soms pijnlijke weg met veel lijden naar het einde. Er komt dan ook een hele nieuwe discussie op gang. Sommigen menen dat mensen het recht hebben om als ze het gevoel van een voltooid leven hebben te vragen om stervenshulp. De vraag die op komt is 'Wat is zinvol leven? Wat is waardig leven en wat is ook waardig sterven?' Prof. Dr. Doeke Post zal hier een lezing over geven. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen. De inloop van de avond is om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur in Hotel Langewold in Roden. Opgave is niet nodig, er is vrij entree (met zelfs een kop koffie). Voor informatie: Welzijn in Noordenveld 050 3176500.

Auteur

ggeersing