Zunneschien Veenhuizen gaat voorjaar tegemoet

VEENHUIZEN

Zunneschien, gelegen aan de Hospitaallaan 2 in Veenhuizen, is vanaf Goede Vrijdag weer dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur en dat tot en met september.

Tot die tijd staat de koffie klaar in Zunneschien en kan er als vanouds de gebruikelijke bajesthee worden gedronken. De expositie in de komende maand is van Jan Liewes. 'Mijn werk getuigt van een verstilde kracht. In de natuur en Drentse cultuur. Ik heb een strakke penseel en penvoering, zonder dat het werk statisch wordt. Graag zie ik dat iets dromerigs en nostalgisch blijft.' Liewes put zijn inspiratie uit de bosrijke Drentse natuur en de karakteristieke brinkdorpen. Ook schildert hij graag het weidse Groninger land en de waddenkust. 'De laatste tijd schilder ik meer met olieverf op doek of paneel en dan met name dieren, vogels en landschappen. Verstilde winterlandschappen zijn de mooiste.' Jan Liewes is in Glimmen geboren, heeft in Banckenbosch gewerkt en is tegenwoordig woonachtig in Emmen. Hij heeft regelmatig geëxposeerd.

Fietstochten

De fietstochten, onder begeleiding van gids Evert Bruining, gaan van start in de maand mei. Opgave is hiervoor ook mogelijk per groep op elke willekeurige dag. Vertrektijd om 13.30 uur en terug om 17.00 uur. Vanuit Zunneschien is het mogelijk om cultuurwandelingen, wandelexcursies met gids Rien Pheiffer en fietstochten te maken langs historische panden en het Fochteloërveen. Informatie bij Tiny Veenstra 0592 388 419 of kijk op www.zunneschien.nl Tevens zijn in Zunneschien werken te bewonderen van 150 hobbyisten uit de wijde omgeving. Al hun werken zijn te vinden in de inbreng-galerie.

Auteur

ggeersing