Provincie Drenthe wint Drie Provinciën Klaverjastoernooi

RODEN

In De Pompstee is vrijdag de 20ste editie van het Klaverblad Verzekeringen Drie Provinciën Klaverjastoernooi gehouden voor ambtenaren van gemeenten, provincie, Justitie/politie, ziekenhuizen en brandweerkorpsen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Er hebben zich onder de 160 deelnemers geen teams van waterschappen en waterleidingbedrijven ingeschreven. Misschien komt dat volgend jaar wel. Er zijn wel twee sponsorteams gevormd, zo hebben ze de sfeer en het enthousiasme van iedereen van dichtbij meegemaakt en gaan zeker volgend jaar weer meedoen. Hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen was zelf ook aanwezig, en koffie of thee wachtten bij aankomst al dankzij De Pompstee. Na een kort welkomstwoord gaf organisator Ton Krans de microfoon aan Angela van Dalen van Klaverblad Verzekeringen, die iedereen succes wenste. De scores werden direct bij verwerking op het projectiescherm zichtbaar, zodat de deelnemers snel op de hoogte waren van hun positie op de ranglijst. Winnaar van dit toernooi werd het team van Provincie Drenthe 2 en dat mag nu een jaar lang de wisselbokaal in de prijzenkast zetten. De spelers hadden totaal 39297 punten verzameld. Als team kregen ze van de organisatie een dinerbon aangeboden door De Pompstee. De uitslag van de teams:
  • 1 Provincie Drenthe 2 2 Gemeente Noordenveld 2 3 Brandweerkorps Rolde 4 Politie Stadskanaal 2 5 Sponsoren team 2 6 Organisatie Team 1 7 Organisatie Team 2 8 Organisatie Team 3 9 Martini Ziekenhuis 10 Werkplein Drentse Aa 11 Brandweerkorps Gasselternijveen 12 Gemeente Eemsmond 2 13 Gemeente Noordenveld 1 14 Provincie Drenthe 1 15 Gemeente Borger-Odoorn 1 16 Gemeente Eemsmond 1 17 Gemeente Heerenveen 18 Politie Stadskanaal 1 19 Gemeente Hoogeveen 20 Sponsoren team 1
Individueel waren er ook diverse prijzen te winnen. Als eerste van de 160 deelnemers is geëindigd Gerrit van der Meer, hij deed mee voor het team van Sponsoren 2 met een score van 6292 punten. Hij kreeg een ballonvaart, aangeboden door Dijkstra Ballonvaarten uit Roden. Als tweede eindigde Harma Kroeze, zij speelde mee voor het team van de Brandweer Rolde en had 6163 punten. Zij kreeg toegangskaarten voor een voorstelling, aangeboden door DNK Assen. Op de derde plaats eindigde Gert Smaal, hij speelde mee voor het team van Martini Ziekenhuis en had 5827 punten. Hij kreeg een dinerbon van restaurant De Wiemel aangeboden door De Wiemel te Gasselte. De laagste score van de avond was voor Linze de Vries met 3119 punten. Hij speelde mee in het team van de Gemeente Heerenveen. Hij kreeg een poedelprijs uitgereikt als aanmoediging om volgend jaar beter te scoren. De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde klaverjasavond. Het volgende toernooi is 29 maart 2019. Voor meer info: www.klaverbladklaverjastoernooi.nl (foto's Roel Lubbers).

Auteur

ggeersing