Noordenveld in teken van kleurrijke Palmpasen

NORG/EEN

Palmpasen zorgde afgelopen weekend in diverse dorpen voor kleurrijk vertier. De jeugd maakte fraaie paasstokken en liep daarmee enthousiast door dorpen.

Samenwerking school De Schans in Een en de kerk zorgde voor 'Licht'. Zondagmorgen kwamen de kinderen van samenwerkingsschool De Schans met een mooi versierde Palmpasenstok in De Edenhof. Het thema was ‘Licht geeft energie’, met oog op de lente, de zon en de intocht van Jezus. De samenwerking tussen de school en de kerk in Een zorgde voor een betekenisvolle dienst waarin ruimte was voor prachtig gezongen liedjes, palmpasenstokken en natuurlijk de gedachte achter Palmpasen, Goede Vrijdag en Pasen. In Norg was de christelijke achtergrond op de Kerkbrink minder merkbaar, maar de sfeer was er niet minder om. Hier trakteerde een heuse paashaas op eitjes en trok de jeugd - samen met muziekvereniging De Vooruitgang - met de haonties door het oude gedeelte van het dorp. De Buurtschap Nietap/Terheijl hield zaterdag haar traditionele Palmpaas-optocht. Vooraf verzamelden  27 kinderen zich samen met hun ouders in de activiteitenruimte van obs De Flint, waar zij gezamenlijk onder genot van limonade, koffie en wat lekkers met veel enthousiasme aan hun palmpaasstok knutselden. Nadat vice-voorzitter Wijke Winter-Velting het startsein had gegeven vertrok - met muziekvereniging Noordenveld - de bonte stoet van kinderen en hun ouders richting Nietap . Met als eindpunt speeltuin De Iemenkörf . Vele dorpsgenoten stonden langs de route en hadden hun buurtschapsvlag uithangen, wat het nog feestelijker maakte. Wijke Winter wenste na afloop iedereen namens de Buurtschap alvast een fijn Pasen. (Eigen foto's.)

Auteur

ggeersing