Achtste editie van Huisconcerten Roden: genieten!

RODEN

De achtste editie van de huisconcerten was zondag weer een succes.

In verschillende huiskamers in Roden, Peize en Lieveren was het goed toeven bij live muziek. De deelnemende ensembles telden professionele musici, soms uit een mix van profs en zeer goede amateurs. Er was veel variatie in repertoire en samenstelling van de groepen, van een blokfluitensemble tot bekende jazzcombo's met o.a. Lex Jasper en Boelo Klat.
Ook initiator/organisator Ben Douwes was na afloop een tevreden mens. "De gastgezinnen waren enthousiast en de optredende groepen en het publiek idem. Dat vond over de hele linie het niveau onvoorstelbaar hoog . Het evenement is voor het achtste achtereenvolgende jaar geheel vlekkeloos verlopen", glundert Douwes.
Bij de familie Bosma aan de M.L. Kingstraat in Roden speelde Klatwerk3, bestaande uit Ancel Klooster (drums), Boelo Klat (piano en composities) en Ruud Vleij (contrabas). Trienke Bosma genoot. "Dit is onze derde keer. Vorig jaar waren we zelf op pad, maar daarvoor hadden we al twee keer als gastgezin meegedaan. Bij de eerste optredens vandaag waren er trouwens 26, 27 bezoekers, bij de laatste minder, maar 15."
Boelo Klat, bekend van optredens in diverse groepen, had het ook naar de zin. "Een aantal jaren geleden hebben we in Peize meegedaan. Dit is prachtig, de mensen zitten bijna bij je op schoot. En veel positieve reacties. Zelf was ik er ook wel als publiek, echt een leuke activiteit", aldus de musicus. (foto's Klat3: Germ Geersing e.a.)

Auteur

ggeersing