Vooruitgang scoort met muziekspektakel 'Wieger wordt wakker' 

NORG

Het was bij de jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging De Vooruitgang uit Norg een drukte van belang.

Niet alleen het vaste publiek was aanwezig, ook veel fans van de blazersklas, ouders, broers, zussen en opa’s en oma’s hadden de snijdende oostenwind getrotseerd. Zij wilden het eerste grote optreden van deze groep jonge muzikanten - een aantal enthousiaste leerlingen van basisschool de Hekakker - niet missen. Het programma begon met een gezamenlijk stuk van drumband en harmonie waarna traditiegetrouw blokken van drie muziekstukken door harmonie, drumband, swingband en dit jaar ook door de blazersgroep ter gehore werden gebracht.

Subtiel

Het einde van de pauze liep subtiel over in een stuk waarin de grote trom startte en steeds meer leden van de drumband aansloten wat resulteerde in een mooi aanzwellend stuk muziek. Ook de twee jongste leden van de drumband deden hierin mee. Toen kwam het themastuk van de avond: 'Wieger wordt wakker'. Vertelster Judith Blink las in delen het verhaal voor over de droom van Wieger op de avond voor zijn eerste trompet les. Zowel de harmonie als de blazersklas speelde in deze bijzondere voorstelling mee, waarin met de twijfel van Wieger over de keuze van een instrument veel van de verschillende instrumenten in de harmonie even solo ter gehore werden gebracht. De blazersklas bleek niet alleen talentvol te kunnen blazen maar ook prachtig te kunnen zingen. Kortom, het publiek kon genieten van een gevarieerd en vrolijk muziekspektakel.

Auteur

ggeersing