Museum Havezate Mensinge begint aan nieuw seizoen

RODEN

Museum Havezate Mensinge opent zaterdag 31 maart weer haar deuren voor een nieuw seizoen. Tijdens de paasdagen is de havezate in voorjaarssfeer gebracht door vrijwilligers van vereniging Groei en Bloei afdeling Noordenveld.

De stichting Versierde Eieren exposeert met een collectie van versierde 200 eieren. Diggel-Goud zorgt voor mooie gedekte tafels met oude serviezen uit vervlogen tijden. De leden van Groei & Bloei zorgen al jaren voor het decoreren van Museum Havezate Mensinge. Met hun bijzondere en fantasierijke decoraties brengen zij het museum ook deze keer weer in een gezellige paassfeer. Van verrassende boeketten tot artistieke bloemstukken, Groei & Bloei weet er elk jaar weer iets origineels van te maken. In elk vertrek wordt u verrast door hun prachtige creaties. Stichting Versierde Eieren exposeert met maar liefst 200 versierde eieren. De collectie is ontstaan uit de Arnhemse Paaseiermarkt en heeft een collectie opgebouwd van ruim 800 eieren van kunstenaars uit Nederland en het buitenland. De eieren zijn stuk voor stuk ware kunstwerkjes in een breed scala van materialen en technieken.

Diggel-Goud

Verzamelaar en liefhebber van oude en antieke serviezen Diggel-Goud uit Paterswolde, komt de tafels van het museum dekken met oude sfeervolle serviezen uit lang vervlogen tijden. Om de ontvangstruimte ook in paassfeer te brengen krijgen kinderen van 6 t/m 10 jaar de kans om hun versierde paasei voor bezoekers tentoon te stellen. Woensdag 28 maart kunnen kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur een versierd ei (gekookt of uitgeblazen) inleveren bij museum Havezate Mensinge. Voor het mooist versierde ei is er per leeftijdscategorie een prijs aan verbonden. De prijsuitreiking hiervan is woensdag 4 april om 15.30 uur. De tentoonstelling Proef de Lente! is te bezichtigen van zaterdag 31 maart tot zondag 13 mei. De openingstijden van Museum Havezate Mensinge zijn woensdag t/m zondag van 13.00 – 16.30 uur. Beide paasdagen is Mensinge geopend van 13.00 uur tot 16.30 uur. Meer info: www.mensinge.nl

Auteur

ggeersing