'Stroatklinkers' treden op in Peize

PEIZE

In het kader van Meertmaond-Streektaolmaond besteedt de Culturele Kring Peize ( voorheen de DAP ) traditiegetrouw aandacht aan deze landelijke activiteit.

Op veler verzoek is de Groninger band de “Stroatklinkers” uitgenodigd. Vrijdag 30 maart 2018 om 20.00 uur treedt de band op in café Ensing, Hoofdstraat 52 in Peize. De Stroatklinkers kan men beslist bijzonder noemen wat betreft hun muziek, stijl maar ook hun presentatie. In 1990 begonnen als gelegenheidsband spelen ze voornamelijk bluegrassmuziek (akoestische countrymuziek) met als instrumenten doorgaans gitaar, banjo, mandoline, viool en contrabas, maar bij de Stroatklinkers is de accordion toegevoegd. Mede hierdoor en door de Groningstalige teksten, naast het Nederlandse en Engelse repertoire, heeft de groep een “eigen” stijl ontwikkeld. Tijdens de live optredens staan er naast de traditionele bluegrassmuziek ook folksongs en o.a. liedjes van Ede Staal op hun repertoire. De groep treedt op met gebruik van één centrale microfoon en vervangt hiermee het statisch optreden waarbij het geheel leuker en levendiger is geworden. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Door hun lange ervaring en goede presentatie tussen de nummers wordt het een zeer gevarieerde gezellige avond waarbij de humor niet ontbreekt. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn bij café Ensing (telefoon 050-5032420).

Auteur

ggeersing