Meisjes met de Wijsjes in het theater in Roden

RODEN

Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep, die haar zangtalent laat klinken in vierstemmige arrangementen van bekende, Nederlandstalige nummers.

OP 14 april staan de Meisjes met de Wijsjes in Theater de Winsinghhof te Roden. Ze brengen deze op eigen wijze gecombineerd met een flinke dosis humor. Voor hun avondvullende theaterprogramma “Tegeltjeswijsheid” onderzoeken ze (op geestige wijze) de Nederlandse volksaard. Virtuoze, zelf gearrangeerde en gezongen nummers van toen tot nu worden live spetterend gebracht en begeleid door multi-instrumentalist Martijn Bos. Afgewisseld met hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen vormen deze ingrediënten dé formule voor de theatervoorstelling “Tegeltjeswijsheid”, met als onderliggende vraag: ‘Die Typische Nederlander... bestaat die eigenlijk wel?’ Sinds 2015 veroveren de Meisjes de harten van het publiek met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Nederlandse klassiekers van toen tot nu blazen ze, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke, vierstemmige draai aan te geven. Op de fietsfoto hieronder zie je voorop Simone, aan het stuur Tessa, daarachter verstopt Arianne en tot slot Fardoe... Die hadden ze even over het hoofd gezien.

Auteur

ggeersing