The Stingers sluiten seizoen Matinee in 't Café af

PEIZE

The Stingers sluiten zondag 18 maart om 16.00 uur Matinee in 't Café af in Café Ensing Peize. Met deze keer gratis entree.

The Stingers is een relatief nieuwe bluesband uit de stad Groningen. Het is zo’n typisch bluesbandje die je op iedere straathoek kunt neerzetten en in no-time hebben ze het publiek aan het swingen. Als je in het Pop Archief Groningen gaat zoeken op de namen van de bandleden wordt je overstelpt met namen van bands waarin dit viertal al eens heeft gespeeld. Sinds de ’70 jaren lopen deze musici al in het Groningse muziekscene rond. Gedegen muzikaal vakmanschap door 4 door de wol geverfde muzikanten met een passie voor de swingende blues. Het repertoire bestaat uit een mix van jumpblues tot Texas - en Chicago blues en alles wat daar tussen zit. Mondharmonica (de heer Witvliet) en het gitaarspel van Meneer de Jonge voert de boventoon. Afgemaakt met een pittig ritmesausje van de heren de Groot (bas) en Spaan (drums). Als U goed luistert naar de blues van The Stingers, kun je horen waar de basis ligt van de Rock and Roll. The Stingers hebben sinds hun oprichting in 2016 in alle kroegen en clubs gespeeld in Stad en Ommeland, maar nog niet in Peize. Dus dat wordt hoog tijd.

Betere bands

Met dit optreden wordt het zevende seizoen Matinee in’t café in Café Ensing te Peize afgesloten. De organisatie van Matinee in’t café kijkt al weer vooruit naar het 8e seizoen 2018/2019. Ook dan onder het motto van herfst tot lente klinkt er blues in de Kop van Drenthe zullen de organisatoren er alles aan doen de betere internationale, nationale en regionale bluesbands naar het podium in Peize te halen. Bezetting van The Stingers:
  • Joris Witvliet - zang/bluesharp Edzo de Jonge - gitaar Jelle de Groot - basgitaar Ron Spaan - drums
Meer info: www.matineeintcafe.nl

Auteur

ggeersing