Vier cellisten van NNO in Norger kerk

RODEN

Vier cellisten spelen zondag 18 maart, aanvang 15.00 uur, in de Margarethakerk te Norg.

Het gaat om Fred Pot, Corine 't Hoen, Noëlle Weidmann en Jan Ype Nota. Fred Pot was van 1971 tot 2008 plaatsvervangend solo-cellist van het Koninklijk Concertgebouworkest en solo-cellist van het Concertgebouw Kamerorkest. Corine 't Hoen werkte na haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij diverse orkesten, waaronder het Radio Kamerorkest, het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Noëlle Weidmann is sinds 2006 aanvoerder van de cellogroep bij het NNO. Ze treedt als soliste vaak op bij Franse orkesten en neemt deel aan kamermuziekfestivals zoals het Peter de Grote festival.

Hoofdvakdocent

Jan-Ype Nota is plaatsvervangend solocellist aan het Noord Nederlands Orkest. Hij is tevens hoofdvakdocent cello aan de conservatoria te Groningen en Den Haag en dirigent van het Haydn Jeugd Strijkorkest. Op het programma staan werken van Bach, Telemann en Pärt. Nog enkele toegangskaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Wereldwinkel Norg (ma.-vr. 14.00-17.00 uur ) en Boekhandel Daan Nijman te Roden. Zie voor meer informatie www.cultureleraadnorg.nl

Auteur

ggeersing