Bijzondere kunst in Galerie Huis ter Heide

HUIS TER

HEIDE De nieuwe expositie in Galerie Huis ter Heide is zondag feestelijk geopend. De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 29 april.

Gastexposanten zijn Susanne Bagaya, Jasper Hulshoff Pol “De Ezelschilder”, Emma Scheeren-Groot en Anne Hoogland. Naast aandacht voor de gasten was er bij de opening speciale aandacht voor Froukje Dijkstra als lid van het collectief. Froukje maakt huizen en gebouwen waarbij ze geïnspireerd is door de hedendaagse architectuur. De ordening, het ontwerp en het materiaalgebruik bepalen het resultaat. Haar nieuwste werken zijn ruïne-achtige gebouwen waar lichtinval en het verweerde uiterlijk, veroorzaakt door de glazuren, een boeiend beeld en een eigen karakter aan het geheel geven. Na een toelichting van de gasten en Froukje op hun werken die de komende periode te zien zijn, werd de expositie geopend waarna iedereen in de gelegenheid was om in alle rust de werken te bekijken.

Auteur

ggeersing