Dubbel & Dwars Veenhuizen: Bajesverhalen

VEENHUIZEN

Bij Dubbel & Dwars Theater en Muziek in Veenhuizen zijn zaterdag 10 maart twee bijzondere voorstellingen: Bajesverhalen van Henk Dillerop, een ‘boeiend’ verhaal over het leven binnen de muren. En aansluitend een muziekoptreden van Redwood.

Henk Dillerop werkt al ruim veertig jaar tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichtsters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst. Daarnaast is hij al vijftien jaar actief in de wereld van kunst en cultuur, als dichter, beeldend kunstenaar en organisator van kunstevenementen en theaterproducties. Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een 'boeiend' en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, verlof en werken, vader-kind contacten en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers. Ook geeft hij antwoord op de vraag: Mocht de gedetineerde vader zijn stervende dochter van zestien bezoeken? Iedereen krijgt overigens ruimschoots de kans de vragen te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Redwood

Na de pauze betreedt de soulvolle popband Redwood Club het podium: met hun geheel eigen geluid, rake teksten en mooie sprankelende songs krijgen ze het publiek moeiteloos in de ban! Een beetje soul, een beetje rock en muziek van ballads tot pop – de band trakteert de luisteraars op een meeslepende en frisse mix. Verenigingsgebouw in Veenhuizen, entree 12,50 euro incl. een kop koffie of thee, 20.30 uur. Reserveren: rob@tuijt.nl , meer info: http://splinterendewinter.nl

Auteur

ggeersing