Voorjaarsactiviteiten in en rond Noordsche Veld

NORG

Vlakbij Norg, rondom het Noordsche Veld en het beekdal de Peestermaden worden er deze voorjaarsvakantie weer verschillende activiteiten gehouden.

De activiteiten zijn om bezoekers de natuur op een leuke en/of actieve manier te laten ontdekken. In de voorjaarsvakantie, 24 februari t/m 4 maart is weer een speurwandeltocht uitgezet met verschillende leuke opdrachtjes. De speurtocht is gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar en zelfstandig te lopen. Doekaart met route zijn gratis op te halen bij De Bosrand, Donderseweg 7 in Norg. Als het donker en helder is zijn de sterren goed te zien. Vrijdag 23 februari zijn de Sterrenkijkdagen en vertrekken de deelnemers om 19.30 uur naar het Noordsche Veld waar telescopen staan en uitleg wordt gegeven door een deskundige. Graag opgeven. Donderdag 1 maart is er een speel- en knutselmiddag met het thema Voorjaar, 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. De middag is bedoeld voor kinderen, maar uiteraard mogen ouders en opa’s en oma’s ook meedoen. De Scharrelkids van IVN Norg zijn zondag 4 maart weer van de partij bij vogelhuisjes maken. Aanvang om 13.00 uur, opgave via scharrelkids.ivn.norg@gmail.com

Organisatie

Voor meer informatie en opgave: De Bosrand via info@theehuisdebosrand.nl, tel: 06-52463262. De Bosrand is in de voorjaarsvakantie van 24 februari t/m 4 maart de hele week open van 10-17 uur, behalve de maandag. Het vakantieprogramma is een initiatief van de De Bosrand, Staatsbosbeheer, IVN Norg en verschillende  organisaties uit de omgeving. Zij willen de bijzondere natuurgebieden zoals het Noordsche Veld en de Peestermaden meer bekendheid geven, o.a. door middel van actieve belevenisactiviteiten voor het hele gezin. Er zijn plannen om speelnatuur te ontwikkelen en een nieuw informatiepunt met horeca te realiseren nabij het Noordsche Veld. Meer informatie over deze plannen is te vinden in De Bosrand.

Auteur

ggeersing