Toneelspelers OBK Lieveren vermaken publiek

LIEVEREN

Oefening Baart Kunst. Dat hebben de toneelspelers in Lieveren goed begrepen. Met heel wat toneelervaring en zelfs zonder regisseur(!), bracht de plaatselijke toneelvereniging OBK met verve het stuk “In de kantine” op de planken.

Plaats van handeling was het altijd gezellige en gastvrije café ’t Hart van Lieveren van Bauke van der Zee, dat nagenoeg tot de laatste stoel was bezet. Vader en zoon Meijer hadden na een klaverjaswedstrijd in de kantine van de voetbalclub zich aardig vol laten lopen en kwamen dientengevolge niet geheel okselfris thuis. Vergeten hadden ze ook nog eens een kerstboom mee te nemen, hetgeen de nodige hilarische taferelen met zich meebracht. Een verstopte bijl, een ongeluk, een inbraak, een kerstkalkoen en een kwebbelkont van een buurvrouw, stond garant voor een zeer vermakelijke toneelavond. De verloting kende aan het eind van de avond verschillende gelukkige winnaars en Lambèrt Sanneman zorgde voor een fraai stukje muziek compleet met zang, zodat er nog even genoeglijk nagepraat kon worden. Het blijspel in drie bedrijven wordt zaterdag 17 februari nogmaals opgevoerd in ’t Hart van Lieveren, aanvang 20.00 uur.

Auteur

ggeersing