Cantateviering in 'Op de Helte' Roden

RODEN

Zondag 11 februari wordt de cantate "Herr Jesu Christ, wahr' Mensch und Gott" van Johann Sebastian Bach (BWV 127) opgevoerd in Kerkelijk Centrum Op de Helte.

Bach componeerde de cantate "Herr Jesu Christ, wahr' Mensch und Gott" voor zondag 11 februari 1725, in dat jaar de laatste zondag voor het begin van de vastentijd. Tot aan Goede Vrijdag hoorde je in die tijd geen kerkmuziek in deze periode van inkeer en boetedoening. BWV 127 is daarmee de opmaat naar het passieoratorium, de Johannes-Passion en later de Matthäus. Het Bachensemble Vries, o.l.v. Luuk Tuinder, voert sinds 2006 regelmatig cantates uit, vooral in de kerkdienst, zoals het in de tijd van Johann Sebastian Bach altijd gebeurde. Tegenwoordig zijn deze cantates eigenlijk vooral in concertvorm te beluisteren. Het Bachensemble laat oude tijden herleven. De muziek van Bach geeft de kerkdienst een bijzondere extra dimensie. Agnes van Laar (sopraan) en Ben Brunt (bariton) zijn de solisten. Voorganger is ds. Theo van Beijeren en het begint om 19:00 uur in Kerkelijk Centrum Op de Helte, Touwslager 125 in Roden.

Auteur

ggeersing