Koor Caucasica en Kaukasisch Mannenensemble in Norger kerk

NORG

Zondag 11 februari om 15.00 uur zingt Caucasica (Groningen) en het Kaukasisch Mannenensemble (Leek) o.l.v. Yuri Makarov (Georgië) in de Margarethakerk te Norg.

Caucasica viert dit jaar het twintig jarig bestaan en is een gemengd a-capellakoor met een repertoire dat uit Armeense, Georgische en Russische liederen bestaat. Deze liederen worden gekenmerkt door intrigerende harmonieën en melodieën en hebben betrekking op alle aspecten van het leven. U hoort wiegeliedjes en kinderversjes, liefdesliedjes, feestliederen en serene hymnen. Sommige liederen worden begeleid met typisch Kaukasische muziekinstrumenten zoals de panduri en de doli. Caucasica bestaan. Veel muziek uit de Kaukasus is specifiek voor mannen geschreven. Over broederschap, de woeste natuur van de Kaukasus en strijdliederen. Deze horen bij het repertoire van het Kaukasisch Mannenensemble. Bovendien enige religieuze liederen die door de klank van dit ensemble een bijna magische sfeer krijgen. De jonge pianist Andrei Makarov, zoon van dirigent Yuri Makarov, zal bij enkele liederen de koren begeleiden en soleren met een paar werken van Tsjaikovski en Liszt. Toegangskaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij de Wereldwinkels in Leek en Norg (ma.-vr. 14-17:00), Boekhandel Daan Nijman te Roden of via tickets.daannijman.nl. Zie voor meer informatie www.cultureleraadnorg.nl

Auteur

ggeersing