Theater De Winsinghhof wordt omgetoverd tot Jazz Club

RODEN

Zondag 11 februari vanaf 13.00 uur wordt Theater De Winsinghhof omgetoverd in een heuse Jazz Club. Een middag vol spetterende optredens van drie bijzondere jazz-bands: Fellows Bigband, Dreamland Orchestra en WestEnd Jazz.

In de pauzes zijn er in het café optredens van jazz zangeres Linda Molenkamp en jazz connaisseur Sem van Gelder. Het beloofd een heerlijke jazz-middag met eventueel aansluitend een heerlijk buffet. Festival Jazz gaat van start met het sextet WestEnd Jazz onder leiding van Evert van Loon. Het zestal dat afkomstig is uit regio Midden- en Zuid Drenthe heeft stukken van Miles Davis en Sonny Rollins op het repertoire staan. Daarna volgt een spetterend optreden van de Fellows Bigband (19 muzikanten!) uit Amstelveen met als special guest Loet van der Lee. Deze trompettist is bekend door zijn rol bij Jazz Orchestra van het Concertgebouw. De optredens in de theaterzaal worden afgesloten met een optreden van het Dreamland Orchestra o.l.v. trompettist Kurt Weiss bestaande uit 6 door de wol geverfde jazzmuzikanten die het originele repertoire spelen van de orkesten uit de periode 1930-1935. Tijdens de pauzes speelt het trio van zangeres Linda Molenkamp (Bert van Erk op bas en Vincent Grit op piano) in het café en draait jazz connaisseur Sem van Gelder (bekend van Swingmaster Groningen) platen uit zijn bijzondere Jazzcollectie. Kortom, dit belooft een heerlijke Jazz-middag te worden. Na afloop van Festival Jazz kunnen bezoekers naar wens vanaf 17:30 uur gebruik maken van het buffet van 15 euro (exclusief drankjes). Kaarten 27,50 euro (normaal), meer info www.theaterroden.nl

Auteur

ggeersing