Matinee in 't Café met Sugadaddy and the Honeydrippers

PEIZE

Matinee in 't Café presenteert zondag 4 februari Sugadaddy and the Honeydrippers met Joni Fens op saxofoon.

De aanvang is 16.00 uur in Café Ensing Peize, entree 6 euro. Sugadaddy and the Honeydrippers is een strakke Westcoast Jump-Blues Band. De stijl die wordt gespeeld, is sterk beïnvloed door T -Bone Walker en Little Walter. Iedere liefhebber van deze authentieke muziek komt ruimschoots aan zijn trekken, omdat het niet de reguliere blues is wat je op elk festival hoort, maar swing-time music zoals dat ook werd gedaan in de jaren ’50. Muziek niet in een nieuw jasje gestoken, maar traditioneel gespeeld met een jazzy tintje uit de 50er en 60er jaren, waar op gedanst kan worden. In latere jaren namen ook artiesten zoals Kim Wilson, R.J. Mischo, Junior Watson en bijvoorbeeld James Harman, deze stijl over. Gewoon omdat deze feelin’ good music erg toegankelijk is voor het grotere publiek. The Honeydrippers is typisch een live band die publieks georiënteerd is. Ze spelen live nummers die ze niet eerder gedaan hebben. Ook niet in een repetitie. Daarnaast hebben ze ook nog eigen gecomponeerd repertoire. Ook dit zijn die zomaar nummers out of the blue ontstaan zijn aan de hand van gebeurtenissen die ooit plaats vonden.

Ervaring

Sugadaddy and The Honeydrippers is een formatie met ruime ervaring in de wereld van de blues en hebben alle beroemde bluespodia in Nederland en daarbuiten al bespeeld. Bij deze band staan de neuzen allemaal dezelfde kant op, maar nog niet eerder richting Peize. Daarom wordt het hoog tijd dat deze muzikanten uit alle hoeken van onze bluesprovincie naar de Kop van Drenthe afreizen. Om daar met Peizenaar Joni Fens op saxofoon als “special guest” het tot een swingende Matinee in’t Café te maken. Dit tot vreugde van de vele fans die Joni in Peize heeft. De band bestaat uit ‘The Sugadaddy’ Paul van den Berg (88’s and vocals), Erik Niemeijer (harmonica’s), Thomas van den Berg (guitars), Hans Niemeijer (upright bass), Gerrit Bruinink (drums) en special guest Joni Fens (saxofoon). Meer info: www.matineeintcafe.nl of www.honeydrippers.nl. Het volgende Matinee in’t café is op zondag 18 maart met The Stingers.

Auteur

ggeersing