Lionsclub Roden-Noordenveld verrast Spelweek Noordenveld

RODEN

Het alom bekende Lions motto is “we serve”. “Wij stellen ons dienstbaar op.” Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag, op allerlei manieren, doen.

Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf, als vrijwilliger, de handen uit de mouwen te steken. Tijdens de Roder Weihnachtsmarkt, afgelopen december, zetten zij zich in voor de stichting Spelweek Noordenveld. Deze, uitsluitend door vrijwilligers gerunde stichting, organiseert jaarlijks een spelweek voor kinderen in de gemeente Noordenveld. Doel is om ieder kind de zomervakantie met een leuk avontuur te kunnen laten afsluiten. Het inkomen van de ouders mag hiervoor niet doorslaggevend zijn. Daarom krijgt de stichting steun van sponsoren en “Vrienden van de Spelweek”. Alle informatie over dit fantastische initiatief is te vinden op www.spelweeknoordenveld.nl Woensdag 24 januari was het dan eindelijk zover en mocht het bestuur van de Spelweek de Lions Cheque, ter waarde van 1500 euro, in ontvangst komen nemen. “Dat de actie een groot succes was wisten we al, maar op zo’n enorm bedrag hadden wij ook niet durven dromen”, aldus voorzitter Astrid Nijboer van de Spelweek. “Hier kunnen we weer zoveel kinderen blij mee maken!”, voegt penningmeester Ronald Uilenberg daar aan toe. “Echt fantastisch!”.

Auteur

ggeersing