Plankenkoorts loopt weer op in Noordenveld

NIEUW-RODEN

Het toneelseizoen is begonnen, de plankenkoorts bij diverse verenigingen loopt weer op tot ongekende hoogte. Of niet, natuurlijk, want veel spelers zijn door de wol geverfd...

Liefhebbers van amateurtoneel kunnen terecht in diverse dorpen, onder meer Roderwolde (met 'Woldbloem') en Langelo (hier speelt OKK). Bij toneelvereniging EODS in Nieuw-Roden is de spreekwoordelijke 'kop' er af. Deze vereniging leefde zich vrijdag al uit met het blijspel ‘Aan vrouwen geen gebrek’. Waarin een weduwe met vijf alleenstaande dochters niets liever wil dan dat haar kroost eindelijk eens aan de man komt. Met een landbouwweekend op komst, komt er wat leven in de brouwerij en ziet de moeder allerlei mogelijkheden in het verschiet... Een rijke boer met drie vrijgezelle zonen komen logeren. Samen met een alternatieve genezeres, een postbode en de buurvrouw werd het een knotsgekke avond met vele komische scènes. Het stuk wordt vier keer opgevoerd in ‘t Dörpshuus NijRoon. Daar is ook bekend of er nog kaarten voor de laatste voorstelling op vrijdag 26 januari beschikbaar zijn... Foto Erik Brand.

Auteur

ggeersing